VIRKON S jest stosowany wszędzie tam, gdzie istnieje konieczność profilaktyki lub opanowania szerzenia się zatruć bakteryjnych, grzybiczych oraz wirusowych. Ze względu na szeroki zakres działania biobójczego w stosunku do drobnoustrojów chorobotwórczych i powodujących psucie żywności preparat jest dopuszczony do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz do dezynfekcji jaj przeznaczonych do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa. VIRKON S posiada właściwości dezynfekująco myjące i zalecany jest do dezynfekcji powierzchni, sprzętów, maszyn i urządzeń wykonanych z metali, szkła, tworzyw sztucznych i gumy.

 

Gdzie można stosować VIRKON S

Preparat VIRKON S jest szczególnie zalecany w przemyśle spożywczym, handlu, gastronomii, zakładach zbiorowego żywienia oraz placówkach użyteczności publicznej do dezynfekcji:

  • linii technologicznych, sprzętu i urządzeń produkcyjnych
  • urządzeń chłodniczych
  • blatów kuchennych, sztućców, talerzy i naczyń
  • powierzchni podłóg i ścian
  • zgarniaków, szczotek, mioteł, pojemników na odpady
  • urządzeń sanitarnych
  • środków transportu. 
  • jaj konsumpcyjnych.

 

Dawkowanie VIRKON S

W czasie 15 minut preparat w stężeniu nie niższym niż 0,5% działa bakteriobójczo i grzybobójczo, a w stężeniu 2% działa bakteriobójczo, grzybobójczo i wirusobójczo.

LANXESS
000007
10 sztuk

Opis

Skład
mononadsiarczan VI potasu 50%
Zawartość opakowania
10kg, 5kg, 200g
Nr pozwolenia
MZ3834/09

w tej samej kategorii

2 innych produktów w tej samej kategorii:
Produkt dodany do porównania.